Villa Mäntyniemi

VILLA MÄNTYNIEMI

Luonnonläheistä lomailua Enontekiön järvimaisemissa.
Villa Mäntyniemi sijaitsee Enontekiöllä puhtaan Ounasjärven rannalla omassa pienessä niemessään. Tämä viihtyisä loma-asunto ja sen luonnonkaunis laaja pihapiiri luovat todellisen rauhan tyyssijan lomailijalle.

laituri

Villa Mäntyniemi on erinomainen lomakohdevalinta talvi- ja kesäkäyttöön 1-7 hengelle. Upeaa sijaintia järven rannalla täydentää mökin levyinen terassi, josta on mukava ihailla maisemia. Tilavassa tuvassa on korkea katto ja isot ikkunat Ounasjärvelle. Vieraiden käytössä on hyvin varustettu keittiö, kaksi makuuhuonetta, sähkösauna sekä kesällä rantasauna ja kesäkeittiö.

manty50

Hetta, joka on Enontekiön kunnan keskus, on vain kolmen kilometrin päässä, ja sieltä löytyvät kaikki vilkkaan lappilaiskylän palvelut: kauppoja, huoltoasema, kirjasto, kirkko, pankki, ravintoloita, apteekki, Matkahuolto ja Alko. Hetassa voi tutustua saamelaiskulttuuriin ja osallistua luontoelämyksiin itsenäisesti tai paikallisten ohjelmapalveluyrittäjien opastuksella. Norjan Kautokeinoon pääsee autolla tunnissa ja Ruotsin Karesuandoon puolessa tunnissa. Villa Mäntyniemi on myös oiva tukikohta retkelle Nordkappiin, joka sijaitsee noin 6 tunnin ajomatkan päässä Hetasta. Kalastajan ei tarvitse lähteä kauas saalista hakemaan, sillä Ounasjärvessä riittää kalaa, ja Villa Mäntyniemi on mitä parhain tukikohta kalastusta harrastavalle.

Varustus:
Täysin varustettu avokeittiö: astianpesukone, jääkaappipakastin, sähköliesi ja liesituuletin, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin, leivänpaahdin, ruoanvalmistusvälineet ja astiasto.
Olohuoneessa Tulikivi-vuolukivitakka, taulutelevisio, dvd-soitin, radio/cd-soitin. Alakerrassa on makuuhuone, jossa vuoteet kahdelle henkilölle. Yläkerran huoneessa on vuodesohva, jota voi käyttää parivuoteena, yksi erillinen vuode sekä pieni taulutelevisio.

Sauna, jossa on sähkökiuas, suihkullinen pesuhuone, wc, hiustenkuivaaja. Rantasauna on vuonna 2003 valmistunut perinteinen suomalainen sauna, joka lämmitetään puil
la ja johon vesi kannetaan järvestä. Vesi lämpiää kiukaan kyljessä olevassa vesisäiliössä. Isoon saunaan mahtuu kerralla suurempikin porukka. Rantasaunan kamari tarjoaa viihtyisät puitteet takkatulen ääressä, ja tarvittaessa kaksi henkeä majoittuu sinne mukavasti. Rantasauna on Villa Mäntyniemen vieraiden käytössä kesällä.

Mäntyniemen Kota on viihtyisä seurustelupaikka, jossa paistetaan makkarat hiihto- tai vaelluslenkin päätteeksi, otetaan päiväunet porontaljoilla ja valmistetaan ilta-ateria avotulilla. Kotaan mahtuu mukavasti jopa 10 henkeä nauttimaan elävästä tulesta hyvässä seurassa. Kesäkeittiön muuratussa tiilitulisijassa paistetaan makkarat, porontikkulihat ja muut kesäillan herkut avotulilla. Tuore kalansaalis savustuu kesäkeittiön savustuspöntössä tai loimutulella.

Laituri, jossa on pituutta lähes 10 metriä, on käytössä kesällä. Siitä on helppo pulahtaa uimaan, siinä kylvetään auringossa, istutaan iltaa ja nautitaan Ounasjärven maisemista. Vene Terhi Saiman on vieraiden käytettävissä kesäaikaan. Muistathan turvallisuuden vesillä ja käytät tarkoitukseen varattuja kelluntaliivejä!